Bemutatkozik a Homo Ludens Project és a ZUG művészeti tetthely kreatív írás kurzusa

  • 2020. szeptember 14. (hétfő) 19.00
  • ZUG művészeti tetthely (Gyertyámos utca 4.)

Rendhagyó foglalkozás: Mire való a kreatív írás és a szépírás kurzus? A Szilasi László, az SZTE BTK irodalomtörténész oktatója, József Attila- és Mészöly Miklós-díjas író vezetésével tartott programon bemutatkozik a Homo Ludens Project és a ZUG művészeti tetthely kreatív írás kurzusa.

Házigazda: Benkő Imola Orsolya, az SZTE alumnusa, a Homo Ludens Project művészeti vezetője; a további alkotók: Czabala Zsófia, Császár Annamária, Kovács Gyula András, Szilágyi Szabolcs

Írni kéne. Egy esszét. Egy cikket. Hovatovább egy novellát. Vagy egy elbeszélést. Akár egy könyvet. Hogy a viharba kezdjek neki? Mitől lesz a fejemben kuszálódó szórengetegből szöveg? Hogyan lesz belőle jó szöveg?
Alkotóközösségünk 2019 őszétől elindította Kreatív írás, szépírás foglalkozását Szilasi László vezetésével. Tanár úr pedig jött és inspirált minket, hogy mit, mikor, hogyan. Elemeztünk, javítgattunk és írtunk. Rengeteget. Naplót, tárcát, elbeszélést. Felolvastuk, segítettünk egymásnak. Hogyan jobban. Milyen legyen a ritmusa? Hogyan érhetünk el jobb hatást? Akár egy szövegdiszkó. Érdekel Téged is az írás? Elkezdenéd, vagy már a fiókodban lapul pár szöveged? Gyere el a ZUGba, és játsszunk együtt nyílt lapokkal. Mivel, nem egyszerű fából faragtak minket, egy vizuális kedvcsinálóval készítünk nektek, ahol az irodalom, a képzőművészet és a zene összefonódásából elevenednek meg a foglalkozáson írt szövegek. Látvány, hang, írás, szerző, együtt, egyidőben. Lehetséges? Persze. Szabad ezt? Persze. Mindent szabad. Csak nyíltan, csak szabadon, csak bátran.

Ajánló:
A ZUG művészeti tetthely Facebook-oldala
Homo Ludens Project