Kultúr-váró olvasóterem

  • 2020. szeptember 15. (kedd) 14.00
  • Szeged Vasútállomás (Indóház tér 2.)
 
A Kultúr-váró olvasóterem ünnepélyes átadása
A program a MÁV Zrt. – MÁV-Start Zrt. szervezésében valósul meg.
 
A vonat indulásáig olvasgatással tölthetik az időt az utasok a szegedi Nagyállomáson. A váróteremben, a vasúttörténeti kiállítással szemben olvasótermet rendeznek be. A „Kultúr-váró” mindennap hajnali 4 órától 23.30 óráig tart nyitva. S ha az utas szeretné kiolvasni a kiválasztott könyvet, magával viheti a vonatra is – a szervezők kérése csupán annyi, hogy lehetőség szerint hozza vissza, esetleg pótolja egy másik kötettel.
 

Érdekesség: a Kultúr-váró közvetlenül a várócsarnokban fölállított zongora mellett található: a hangszert, akárcsak az olvasótermet, bárki, szabadon használhatja – természetesen kellő felelősséggel.
 
„Az olyan ember, aki könyvet olvas, soha nincs egyedül” – a Kultúr-váró plakátja Carlo Goldoni gondolatával hívja föl a vasút új szolgáltatására a könyvbarát utazóközönség figyelmét.
 
A „Kultúr-váró” köteteit a Somogyi-könyvtár ajánlotta föl a MÁV Zrt.-MÁV-Start Zrt.-nek, olvasói ajándékkönyvekből, valamint olyan feleslegessé vált dokumentumokból, amelyekből több példány is hozzáférhető a könyvtár állományában.