Pap Éva: És újra felkel a nap

  • 2020. szeptember 14. (hétfő) 16.00
  • Somogyi-könyvtár, Csillag Téri Fiókkönyvtár (Kereszttöltés u. 29.)
 
A könyvbemutatón Pap Éva beszélgetőtársa Kisimre Ferenc publicista.
 

 

Eszti erős, fiatal nő, aki a hátán cipeli a házassága és a nevelőapjától átvett vendéglő terheit. Tervei vannak, gyerekeket szeretne, azonban egy nap férje, Stevan vadászbalesete szertefosztja álmait, ellehetetleníti a házaséletüket.
A házasságuk meginog, ők mégis ígéretet tesznek, hogy történjék bármi, soha nem hagyják el egymást. Eszti gyengédségre vágyik, és idővel férje legjobb barátjával, a tehetős és nőtlen Martinnal egymásba szeretnek. Stevan hallgat, egyszerűen tudomásul veszi ezt a szerelmet. A nő kétségek közt őrlődik: szabad-e, lehetséges-e két férfit szeretni? Idővel elbizonytalanodik, hogy a férjének tett ígéretét képes lesz-e megtartani. A két férfi egy baráti összejövetelen titkos megállapodást köt, amelyet Martin Esztinek csak évekkel később fed fel.
Időközben a második világháború sötét fellegei beárnyékolják az életüket, és 1944 végén Martin érthetetlen okból szakít az asszonnyal…
Az államosítás során Eszti bajba kerül. Vajon ki lesz az, aki segít rajta? Amikor válaszút elé kerül, vajon a családot vagy a szerelmet választja? (alomgyar.hu)

 

Ajánló:
Lakberendezési szakkönyvből történelmi regény (delmagyar.hu)
A hét embere: Pap Évát egy jugoszláv szerelmi történet megírása tanította meg arra, mindig van holnap (promenad.hu)
Létezik örök szerelem és lehet egyszerre kettőt szeretni (szeged365.hu)

Az eseményeket koordináló Somogyi-könyvtár kéri, hogy a rendezvényeken mindenki használjon maszkot, illetve ügyeljen a távolságtartásra!
A résztvevők maximális létszáma 60 fő, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.